Již tradičně pořádají obce mikroregionu Ždánicko v zimním období zabijačku. Letos se 16. února staly hostitelskou vesnicí Uhřice. Co dříve neodmyslitelně patřilo téměř ke každému domu, je dnes už čím dál vzácnější společenskou událostí.
Text // Administrátor
Tradiční zabijačka mikroregionu Ždánicko
Již tradičně pořádají obce mikroregionu Ždánicko v zimním období zabijačku. Letos se 16. února staly hostitelskou vesnicí Uhřice. Co dříve neodmyslitelně patřilo téměř ke každému domu, je dnes už čím dál vzácnější společenskou událostí.
Nástup v sedum ráno a konec pozdě v noci, kdy je všechno hotové, poklizené a je čas na posezení u harmoniky a zpěvu moravských písniček. Kromě jitrniček, ovaru či jelit patří k pravé zabijačce také koláče, buchty, trdelníky nebo místní specialita anýzové hoblinky. Zimu pomáhal zahnat čaj s rumem a ochutnávka slivovice.
Zabijačkové dobroty přijel ochutnat i starosta Kyjova František Lukl.